Niet gecategoriseerd

Een geboorteposter voor badass moeders

Een baby onderweg

Het begin van je avontuur begon reeds 9 maanden geleden. Misschien ging het vanzelf, misschien had je hulp nodig. Wie weet was het wel heel erg per ongeluk. Maar je kleine schat was onderweg en werd vanaf die eerste moment in je hart gesloten. Een zwangerschapstest bevestigde wat je waarschijnlijk diep van binnen al wist. Je partner werd gepromoveerd tot toekomstige speelknuffel. Plotse misselijkheid dat op eender welk moment van de dag komt opzetten. Je nieuwe hondenneus, die alles ruikt binnen een straal van 10 kilometer. Je lichaam dat moeite heeft met aanpassen aan de nieuwe situatie. You are a badass! Jezelf heelhuids door dat eerste trimester van je zwangerschap halen, was al voldoende om die geboorteposter te verdienen!

Een groeiende buik

Je omgeving is ondertussen op de hoogte gesteld: jullie krijgen een baby! Kwaaltjes maken bij de meeste vrouwen plaats voor meer energie. Bij andere moeders-in-spe blijven ze nog wat langer rondhangen. Aan het einde van deze tussenperiode in je zwangerschap is je baby 30 cm gegroeid en bijna een kilo bijgekomen. Dat heb JIJ gedaan, lieve mama! Enkel jij. Jouw lichaam heeft voeding geboden aan een groeiend nieuw mensje en er voor gezorgd dat het een echte vechter geworden is. Een badass baby in de buik van zijn badass mama! Je bent er in geslaagd om een echte baby te laten groeien tot op het punt van levensvatbaarheid. Als dat geen geboorteposter verdient, wat dan nog wel?

Voorbereiding op dat nieuwe wonder

Je laatste trimester was een combinatie van rust, spanning, nieuwsgierigheid en voorbereiding. Een nieuwe baby is een prachtig wonder, maar ook een immense verantwoordelijkheid! Maar je deed het maar. Jij zorgde er voor dat je klaar was voor dat nieuwe leven en dat je baby kon geboren worden in het warmste nest dat je maar te bieden had. Je ging doorheen die laatste weken van slapeloosheid, dikke enkels, het meezeulen van vele extra kilo’s, een blaas waar tegenaan geschopt werd, longen die amper nog plek hadden om deftig te ademen, een overschot aan hormonen waar je maar mee om moest proberen gaan. Als een badass liet je het over je heen komen. Die geboorteposter is meer dan een beloning aan het einde van de rit!

Een nieuw leven op de wereld

En toen was dat kleine telgje er. Uit je warme buik in die koude wereld. Maar jij hield hem warm. Je liefde, je omarmingen, je warme melk… Je baby kreeg de zachtste overgang die je hem maar kon geven. Leven buiten de buik is een ontzettende aanpassing, but you’ve got it. Jij hebt je baby een mooie start geboden. Ook als die start niet was wat je gehoopt had dat hij zou zijn, heb je jezelf daar als een vechter doorheen gehaald. Als badass moeder heb je je kindje gegeven wat het nodig had vanaf de allereerste moment. Jij hebt die geboorteposter meer dan verdiend!

Een geboorteposter voor badass mama’s!

Lieve mama, jij bent er in geslaagd om vanuit het niets leven te scheppen. Jij hebt een hele baby laten groeien in jouw buik. Van microscopisch klein cellenhoopje tot een volledig nieuw mensje. Jij hebt je baby gemaakt, gedragen en leven gegeven. Jij hebt je titel van badass moeder zonder problemen verdiend en een bijhorende geboorteposter mag jou daar levenslang aan doen herinneren.

Geef een reactie