5 redenen waarom ook vader een geboorte poster verdient!

Nachtelijke winkeluitjes

Ken je dat stereotype beeld van een zwangere vrouw die in het midden van de nacht zin krijgt in iets absurds? Een zwangerschap speelt met de hormonen van een vrouw, waardoor dit soort dingen écht gebeuren. Wie is degene die in de auto springt om het zo gewilde item op te halen in een nachtwinkel enkele kilometers verderop? Het lijkt een kleine geste om je vrouw te helpen zich beter in haar vel te voelen tijdens de zwangerschap, maar je doet het toch maar. Een van de redenen waarom vader een kadootje waard is. Een geboorte poster misschien?

Aangeboden Massages

Een zwangerschap heeft een enorme impact op het lichaam van een vrouw. Niet alleen haar buik groeit, maar haar volledige lichaam past zich aan naar de geboorte en de borstvoeding na de geboorte toe. Dit gaat wel eens gepaard met allerlei ongemakken. Pijnlijke rug en schouders, gezwollen voeten… Gelukkig is er vaak een man in huis die met plezier zijn vrouw een massage geeft om zo wat kwaaltjes van haar weg te nemen. Een andere reden waarom een vader in de watten mag gelegd worden met een geboorte poster. 

Ondersteuning op moeilijke momenten

Last van ochtendmisselijkheid? Pijntjes doorheen de zwangerschap? Een zwangerschap komt helaas met heel veel lichamelijke gebreken. Veel vrouwen kunnen amper op hun benen staan dat eerste trimester, ontwikkelen bekkeninstabiliteit doorheen de zwangerschap of krijgen ontzettende bandenpijn in het laatste trimester. Zonder de ondersteuning van hun man zouden vrouwen vaak moeilijker door de zwangerschap heen komen. Van een glaasje water tot letterlijk ondersteund worden… vader doet het graag. Ook hiervoor verdient vader een geboorte poster als dankbetuiging.

Rots in de branding

Een zwangerschap is een zware, mentale beproeving. Vrouwen doorstaan zoveel verschillende hormonale veranderingen die vaak erg moeilijk te dragen zijn. Het tast hun gemoed aan, ze kunnen minder goed met bepaalde situaties om en ze worden er erg emotioneel door. Gelukkig hebben ze een knight in shining armor ter beschikking die probeert om het hen op allerlei vlakken makkelijker te maken, zodat die hormonen een deel van hun impact verliezen. Van helpen in het huishouden, tot hun vrouwtje beschermen tegen de grote, boze wereld. Mannen dragen hun vrouw op handen. Jij, lieve vader, verdient je ridderlijke graal: een geweldige geboorte poster. 

Geboortepartner

Last but not least, als man stond je naast je vrouw haar zijde tijdens de geboorte van je kind. Je hield haar hand vast, keek vertederend in haar ogen tijdens de makkelijke momenten, sprak haar moed in tijdens de moeilijkere momenten. Je stond voor haar klaar, masseerde haar rug, bood je schouders aan om op uit te huilen. En toen je baby daar eindelijk was, kuste je haar op de lippen en zag je de liefde van je leven in een heel ander licht. Je knipte de navelstreng van je nieuwe baby en hielp je vrouw weer herstellen van deze mooie ervaring tussen jullie beide. Zij maakte jou een vader, jij maakte haar een moeder. Een geboorte poster kan ook voor een vader een mooi aandenken zijn aan de geboorte van zijn kind. Koester het, hang het groots op in de kamer en zie het als de symbolische strijd die jullie samen zijn doorgekomen.